Ce aparat de aer conditionat ti se potriveste cel mai bine?

 

 

Necesitatea aparatelor de aer conditionat a devenit din ce in ce mai mare la fiecare an, existand din ce in ce mai putine gospodarii care nu sunt dotate cu unul. Cu toate acestea, nu multi sunt cei care stiu intr-adevar cum sa alegi si cum sa folosesti un aparat de aer conditionat.

 

 

Cel mai important aspect in folosirea aparatului de aer conditionat si a altor sisteme de climatizare indiferent de anotimp este diferenta de temperatura dintre interior si exterior. Medicii si chiar si producatorii de aparate de aer conditionat recomanda ca aceasta diferenta de temperatura sa nu depaseasca 7-10 grade Celsius; cu toate acestea, majoritatea dintre noi seteaza aparatul de aer conditionat la 20 de grade atunci cand sunt peste 35 de grade afara. Acest lucru afecteaza in primul rand sanatatea, pentru ca o astfel de diferenta de temperatura are repercursiuni asupra sistemului respirator si a celui circulator. Un alt motiv pentru care nu este recomandat ca diferenta de temperatura sa fie atat de mare este pentru ca va afecta functionarea aparatului de aer conditionat.

Atunci cand doresti sa cumperi un aparat de aer conditionat, trebuie sa ai in vedere cateva aspecte principale:

In primul rand, suprafata incaperii in care doresti sa functioneze aparatul va determina capacitatea acestuia. De exemplu, intr-o incapere de 30 de metri patrati este recomandat sa instalati un aparat de 12 000 BTU (British Thermal Units); un aparat mai slab nu va face fata spatiului si temperaturii dorite de dumnevoastra, in timp ce unul mai puternic implica atat costuri, cat si un consum mai mare de care nu ai nevoie. 

Un alt aspect important este ce alte asteptari mai ai tu de la un aparat de aer conditionat. De exemplu, daca suferi de alergii, poate este cazul sa investesti intr-un aparat de aer conditionat cu filtre mai performante si cu functie de purificare a aerului. 

Alte criterii pe care le poti urmari atunci cand iti cauti un aparat de aer conditionat sunt pretul, producatorul, termenul de garantie, designul aparatului, consumul acestuia si clasa energetica.